Traditionell italiensk tiramisu med Amaretto: Den perfekta desserten med ett krämigt lager och kex

Tiramisu med amaretto är en dessert som garanterat kommer att glädja alla som älskar sötsaker. I detta recept kombineras krispiga kex, som blötläggs i aromatiskt kaffe med en hint av mandellikör, med en rik kräm av mascarpone och äggulor. Resultatet är en delikat och krämig dessert som passar för alla festliga tillfällen. Tillaga denna läckra traditionella italienska dessert och överraska dina nära och kära med den perfekta kombinationen av smaker.

Besök också vår Facebook-grupp , där du hittar bra tips varje dag.


Traditionell italiensk tiramisu med Amaretto

Vad vi kommer att behöva:

  • 400 g kex för konditorivaror
  • 6 äggulor
  • 150 g socker
  • 150 ml mjölk
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml vispgrädde
  • 300 ml sötat kaffe
  • 100 ml Amaretto-likör
  • 20 g kakao för strössel

Hur man går tillväga:

1. Vispa 6 äggulor med 150 g socker i en skål tills blandningen blir blek.

2. Tillsätt 150 ml mjölk och blanda.

3. Värm blandningen i ett vattenbad i 10-15 minuter under konstant omrörning. Låt svalna.

4. I en annan skål, vispa 500 g mascarpone och 300 ml grädde tills du får en styv krämig konsistens.

5. När äggulekrämen har svalnat, tillsätt den till mascarponekrämen och blanda igen.

6. Tillred 300 ml kallt, sötat kaffe och tillsätt 100 ml Amaretto-likör.

7. Doppa gradvis 400 g kex i kaffet och lägg dem på botten av en form (30×20 cm).

8. Bred ut hälften av grädden på det första lagret kex. Upprepa med det andra lagret kex och resten av grädden.

9. Ställ in tiramisun i kylen i minst 6 timmar, helst över natten.

10. Strö kakao över det översta lagret före servering och skär i portionsbitar.

Nu är det klart!

Bon appetit!

Om du också har ett favoritrecept, berätta gärna om det i vår Facebook-grupp och besök också gruppen , där du hittar massor av bra recept varje dag.


VIDEO GUIDE:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *