Detta är den del av tvättmaskinen som smutsas ner snabbast, men som också är lättast att rengöra.

Glöm inte att tvätta denna ofta försummade del av tvättmaskinen. Den kan spela dig ett spratt.

I de flesta hem är tvättmaskinen en viktig del av vardagen. Den finns där för att göra våra liv enklare genom att tvätta våra kläder, handdukar och lakan. Men trots våra ansträngningar att hålla våra apparater rena finns det en ofta förbisedd men lättrengjord plats som kan vara en källa till obehagliga överraskningar: filtret. Även om det kan verka som en liten, oviktig del, spelar det en avgörande roll för att hålla din tvättmaskin igång optimalt. Den här delen är vanligtvis placerad på apparatens fram- eller baksida och är utformad för att fånga upp oönskad smuts och partiklar som kan täppa till avloppsröret.

Precis som diskmaskinsfiltret måste tvättmaskinens filter rengöras regelbundet.

Försummelse kan leda till en ansamling av:

  • smuts,
  • hår,
  • ludd,
  • knappar,
  • mynt och till och med små föremål som lämnas i klädpåsar.

Med tiden kan denna ansamling täppa till filtret. Vilket gör att det fungerar mindre effektivt och orsakar problem som längre tvättcykler, vattenläckor eller till och med långsiktiga skador på maskinen.

Lyckligtvis är rengöring av tvättmaskinens filter en relativt enkel uppgift som du kan göra regelbundet, var 3:e till 4:e månad. För att hålla den igång. Här är några enkla steg:
Först ska du leta reda på tvättmaskinens filter. Det kan vara placerat på framsidan längst ner på apparaten (ofta dolt bakom en liten lucka längst ner på frontpanelen) eller på baksidan, bakom en löstagbar panel. Av säkerhetsskäl bör du stänga av tvättmaskinen och dra ur kontakten innan du gör något. Nu är du redo att börja, men för att göra det ännu enklare behöver du lite utrustning. Se till att du har en soptunna eller en handduk för att fånga upp eventuellt kvarvarande vatten som rinner ut ur filtret när du tar bort det.

Lås upp och ta sedan bort filtret. Var beredd på visst motstånd om filtret inte har tagits bort på ett tag.

Töm filtret när det har tagits bort. Kom ihåg att ta bort eventuella föremål från filterkanalen. För att rengöra det, använd en mjuk borste eller en enkel trasa för att rengöra filtret och ta bort smutsansamlingar. Skölja? Skölj filtret med varmt vatten för att avlägsna allt skräp. Sätt försiktigt tillbaka det. Koppla in tvättmaskinen och slå på den igen för att kontrollera att den fungerar som den ska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *