Fukta fönstren med vatten och klistra bubbelplast över dem – det är ett bra sätt att spara in på dina uppvärmningskostnader.

Bubbelplast kan hjälpa dig att hålla värmen i ditt hem och spara mycket pengar på uppvärmning. Och det är väldigt enkelt att göra.

Medan det fortfarande är kallt på natten fortsätter radiatorerna att förbruka energi och våra räkningar att stiga. Det är fortfarande inte tal om att stänga av värmen. Lyckligtvis finns det ett mycket effektivt och lättanvänt knep för att minska dessa kostnader.
Det finns ett antal knep som du kan använda för att spara pengar på uppvärmning och ändå bibehålla den optimala temperaturen i ditt hem. Om du vet att du behöver stänga fönsterluckorna på natten, installera tjocka gardiner, rensa radiatorerna och så vidare, finns det en oväntad teknik. Mot alla odds behöver du inte sofistikerad utrustning. En enkel bit bubbelplast kommer att göra. Hur man använder den. Tricket med bubbelplast kan verka ovanligt, men det är otroligt effektivt. Det gör att du enkelt och billigt kan täta dina fönster och förhindra att värme läcker ut.

Vad behöver du för att göra det?

  • Bubbelplast (t.ex. från en fraktlåda),
  • en sax
  • En sprayflaska fylld med varmt vatten.

Klipp först bubbelplasten i bitar som helt täcker fönstren i det rum du väljer. Spraya sedan försiktigt vattnet på sidan med bubblorna och på glaset. Pressa sedan folien ordentligt mot glaset. För optimal vidhäftning rekommenderas att du rengör fönstren i förväg. Om filmen appliceras korrekt bör den hålla hela vintern. Om du är osäker kan du också fästa filmen med tejp.

Genom att klistra bubbelplast på ett fönster skapar du ett extra lager isolering. Luftbubblorna fungerar som värmeisolerande fickor som minskar värmeutbytet mellan insidan och utsidan. Detta minimerar värmeförlusten på vintern och håller insidan varmare. Mindre värme försvinner ut, vilket minskar behovet av att ständigt värma upp rummet. Resultatet: mindre energiförbrukning för uppvärmning och därmed besparingar på dina energiräkningar. Den här enkla och kostnadseffektiva metoden förbättrar värmeeffektiviteten hos oisolerade fönster.

Tricket är mest effektivt på enkelglasfönster i många äldre hus och lägenheter från 1980- och 1990-talen. Om du tar bort filmen på våren kan det finnas spår efter den, men de går lätt att ta bort. Kom ihåg att vädra regelbundet, även på vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *