Jag blandar det med tvål istället för att dricka det. Det fungerar bättre på smuts och brännskador än vinäger och bakpulver tillsammans

Hur tar man bort torkad smuts, brännskador och kalkavlagringar utan att använda hårda kemikalier? Ja, för det mesta räcker det med vinäger eller bakpulver, men för envis smuts är det bättre att använda något mer effektivt. Den bästa blandningen kommer att baseras på tvål och din favoritdryck. Vad är det för något?

Att rengöra köksfogar, där inte bara damm utan också fett, brännskador och annan smuts tenderar att samlas, kan vara en utmaning. I sådana fall fungerar inte alltid traditionella metoder. Om du inte känner för att köpa starka och frätande kemikalier kan du prova några beprövade husmorsknep som gör hela processen enklare. De är både effektiva och billiga.

Hur gör man hemlagad rengöringsmedel? Bara vatten och vinäger

Hemlagade rengöringsmedel är ett enkelt sätt att rengöra ditt hem billigt och miljömässigt. De mest populära produkterna som är värda att använda är utan tvekan vinäger och bakpulver. Du kan använda dem för att rengöra alla rum, från köket till badrummet, sovrummet och vardagsrummet.

  • När det gäller vinäger, späd bara ut det med vatten eller tillsätt citronsaft, häll det i en sprayflaska och spraya det på problemområdena.

Låt blandningen verka ett tag och torka bara av den i slutet. Detta kommer att bli av med mindre smuts, inklusive fettfläckar.

Hur man gör en allrengörare? Hemlagad pasta för speciella uppgifter

Om du kämpar med mer envis smuts lönar det sig att använda en pasta gjord av bakpulver.

  • Tillsätt lite vatten till bakpulvret för att få en tjock pasta, gnugga eller gnugga sedan in problemområdena och låt verka i några minuter.

Torka sedan av och även gamla brännskador kommer att försvinna utan att lämna spår. Pastan är idealisk för: rengöring av bland annat kastruller, ugnar eller toaletter.

Hur får man bort intorkad smuts? Använd din favoritdryck

Mycket mindre populärt, men extremt effektiv blandning är också en beredning av coladryck och tvål. Idealisk för rengöring av brännskador, fett och kalkavlagringar.

  • Riven tvål (men du kan också använda flytande tvål).
  • Tillsätt lite varmt vatten till spånen så att de löses upp under omrörning.
  • Häll i ett halvt glas coladryck och rör om.
  • Häll upp den färdiga beredningen i en behållare. Det skulle vara bra om den hade en spruta för att göra appliceringen på ytor riktigt enkel.

Använd ett hemmagjort rengöringsmedel för att enkelt bli av med kalk och fläckar från din toalett eller handfat. Dessutom kan du också rengöra extremt smutsiga ugnsgaller eller brända fläckar på kastruller.

TikTok-kontot @besst.tips, som regelbundet delar hushållstips, har kommit med en annan utmärkt lösning. Den här gången handlar det om att koka den rivna tvålen med Coca-Cola på låg värme tills tvålen är helt upplöst. Stäng sedan av spisen och tillsätt 100 ml vatten blandat med en matsked salt. Rengöringsmedlet ska tjockna. När det når önskad konsistens häller du det i små behållare, ur vilka det lätt kan skopas ut med en svamp när det har svalnat. Detta allrengöringsmedel är perfekt för brända stekpannor, rengör dem noggrant och ger dem en glans.

Se hela proceduren och resultatet i videon nedan.

@besst.tips Kasta Coca Cola på tvålen och se vad som händer! Det är som magi! #f #foryou #foryoupage #fy ♬ som original – besst.tips

”Tack så mycket. Jag provade det och det fungerar”

”Det fungerar verkligen!”

”Tack så mycket. Du är ett riktigt geni.”

– läser vi i kommentarerna under videon.

Smutsig och oljig spis? Så här rengör du brännare snabbt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *