Den obehagliga lukten från tvättmaskinen är nu ett minne blott. Kasta bara in den i trumman

Om den obehagliga lukten från din tvättmaskin har blivit ett dagligt problem för dig finns det enkla knep som du kan genomföra på några ögonblick. Använd kraften i hemlagade produkter som vinäger eller tandkräm för att återställa maskinens friskhet och renhet. Med dessa metoder kommer din tvättmaskin att köras som ny och du behöver inte oroa dig för obehagliga luktar längre.

Hur håller du din tvättmaskin ren? Enkla och effektiva hemmetoder

Tvättmaskinen, även om den gör det hårda arbetet varje dag, kräver också vår uppmärksamhet. Ansamlingar av tvättmedelsrester, mineralavlagringar och smuts från kläderna kan påverka dess prestanda negativt och leda till obehagliga lukter och driftsproblem.

De metoder som vi ska presentera idag är inte bara miljövänliga utan också mycket effektiva. Följ bara några enkla steg:

  • Applicera tandkräm på en halv citron och lägg den i tvättmaskinens trumma. Citron, känd för sina desinficerande egenskaper, i kombination med tandkräm hjälper till att ta bort ”bränd” smuts.
  • Lägg en matsked bakpulver i mellanrummet mellan tvättmaskinen och dörren och häll sedan 20-30 ml vinäger över den. Denna blandning bekämpar effektivt kalk- och tvättmedelsrester och förbättrar maskinens funktion.
  • Applicera tandkrämen på tvättmaskinens dörrtätning. Med denna enkla procedur kommer du att ta bort all smuts från svåråtkomliga ställen.

När du har utfört dessa tre steg kör du tvättmaskinen på 90 °C-programmet. Då avlägsnar du effektivt avlagringar, bakterier och obehagliga lukter samtidigt som du fräschar upp tvättmaskinens insida.

På TikTok-profilen @renovation_44, där influencern Kerry testar olika hushållsknep, har denna metod fått ett enormt gensvar. Videon har redan visats över 2,3 miljoner gånger och användarna kunde inte få nog av metoden, och vissa skämtade till och med om att deras tvättmaskin inte längre har några fläckar. Kerry rekommenderar att du rengör din tvättmaskin på det här sättet var tredje vecka.

@renovation_44 Luktar din tvättmaskin illa? Använd det här snabba hacket – kasta citronhalvor i din tomma tvättmaskin och kör tvättmaskinen på snabb tvätt med mycket varmt vatten. När cykeln är klar har du en tvättmaskin som luktar fräscht – och det till en mycket låg kostnad. 🍋 #laundryhacks #cleaninghacksthatwork #cleaninghacks #laundrytips #cleaning #cleaning #cleanwithme ♬ originalljud – Renovation_44

”Jag blev chockad över hur ren min tvättmaskin var efteråt! Och härlig lukt också, 1000% rekommenderar”

”Tack, min tvättmaskin har inte längre några fläckar haha”

”Praktiskt”

– läser vi i kommentarerna under videon.

Vinäger, citron, bakpulver och tandkräm – förstörare av avlagringar och smuts

Vinäger (ättiksyra) är ett av de mest mångsidiga rengöringsmedlen. Dess effektivitet beror på dess låga pH-värde, vilket gör att den kan lösa upp mineralavlagringar, t.ex. kalk, som byggs upp i hushållsapparater. Ättiksyra reagerar med kalciumkarbonat, som är huvudkomponenten i kalkavlagringar, och bildar lösliga salter som effektivt avlägsnar hårda avlagringar från ytan. Dessutom fungerar vinäger som ett naturligt desinfektionsmedel som bekämpar bakterier och mögel tack vare sin sura miljö.

Bakpulver (natriumbikarbonat) reagerar med syror och bildar koldioxid, som hjälper till att lösa upp smuts. Dess slipande verkan, även om den är mild, avlägsnar effektivt rester från ytan. Bakpulver bildar tillsammans med vatten en alkalisk lösning som löser upp fett och organisk smuts.

Tandkräminnehåller slipande ingredienser som kiseldioxid som är effektiva för att avlägsna plack och mögel, även om de inte är lika uppenbara som rengöringsmedel. Kiseldioxiden i pastan avlägsnar mekaniskt smuts från ytor, medan andra blekande ingredienser kan hjälpa till att avlägsna missfärgningar.

Citron innehåller citronsyra, som är känd för sin höga effektivitet när det gäller att avlägsna kalkavlagringar genom kelering, bindning av kalciumjoner till lösliga komplex. Denna reaktion löser upp kalkavlagringen och lämnar citronen med en fräsch doft.

Det var så här våra gammelmormödrar rengjorde sina mattor. Surkål hjälpte dem att göra detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *