Jag ska visa dig hur du håller en duschvägg av glas ren utan att skrubba den.

Så här gör du din duschvägg av glas felfri på nolltid. Vi har några praktiska rengöringstips.

Förbered dig på att bli förvånad, för vi kommer att avslöja hur du får din duschkabin i glas att skina som aldrig förr, utan att spendera en förmögenhet! Om du trodde att en lång, avkopplande dusch skulle göra dig ren och fräsch, tänk om! Denna avkoppling kommer till en kostnad för din dåliga duschvägg. Men ingen panik, vi har mirakellösningen för att göra din kabin perfekt ren.

Här är vad du behöver:

  • vit vinäger
  • vatten
  • diskmedel
  • En sprayflaska
  • En svamp
  • En mikrofiberduk

Så här gör du

1. Häll lika delar vit vinäger och vatten i en sprayflaska. Tips: spara dina gamla rengöringssprayer så att du kan återanvända dem!
2. Tillsätt en tesked diskmedel i sprayflaskan.
3. Spraya lösningen på duschväggen och låt den verka i 15 minuter.
4. Använd en mikrofiberduk för att rengöra duschskärmen efter 15 minuter. Det ska inte vara nödvändigt att skrubba alltför hårt. Behöver du en starkare lösning? Använd en magisk svamp.
5. Skölj och torka väl.

Om du upptäcker grumliga fläckar på din duschdörr är det sannolikt fläckar från hårt vatten. Dessa fläckar bildas när vattnet innehåller höga halter av ”hårda” mineraler som magnesium, kalcium och järn. Hårt vatten lämnar vita fläckar på glaset. Lyckligtvis kan dessa fläckar lätt tas bort med samma lösning som nämns ovan. Ett gott råd: det är bäst att ta bort den här typen av fläckar regelbundet för att undvika permanenta skador.

Hur är det med oljiga tvålrester på duschväggen eller någon annanstans i duschen? Använd vinägerreceptet ovan eller välj en specifik badrumsrengöring. Har du inte något? Blanda bakpulver och vatten till en pasta och använd en bra svamp för att ge rengöringen ett lyft.

Ett tips: Ditt duschkabin kommer att hålla sig rent längre om du tar för vana att torka det efter varje dusch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *