Jag har hittat ett bra sätt att ta bort is från frysen på nolltid. Det handlar om att använda aluminiumfolie.

Låt inte is bildas i din frys. Med hjälp av aluminiumfolietekniken avfrostas din apparat på några minuter.

Frysar är viktiga i köket för förvaring av mat, men de kan också ha en stor nackdel: isbildning. Denna isbildning är inte bara ful, utan minskar också apparatens energieffektivitet, tar upp utrymme i frysen och kan göra avfrostningsprocessen tidskrävande och mödosam.

En frys utan frost är sällsynt.

Med tiden och genom att frysarna används får de ofta is på väggarna. När detta händer är det viktigt med snabb rengöring för att hålla apparaten igång. Frystillverkarna rekommenderar rengöring var sjätte månad. Beroende på hur mycket is som ansamlats kan det dock behöva göras oftare. En bra tumregel är att rengöra den varje gång islagret överstiger en halv centimeter.

Ett av de vanligaste sätten att få bort is från en frys är att tömma den och dra ur kontakten tills den tinar. Detta är dock inte den mest praktiska lösningen eftersom det kan vara tidskrävande. Du kan också skrapa isen med en träspatel, men det är opraktiskt och inte den mest effektiva metoden. Det finns ett annat knep som är mycket enkelt, snabbt och förvånansvärt effektivt: använd aluminiumfolie.

Börja med att täcka sidorna av frysen med aluminiumfolie och se till att all is är täckt. Värm lite vatten i en kastrull som är tillräckligt stor för att få plats i frysen med stängd dörr. När vattnet kokar ställer du in kastrullen i frysen och stänger dörren.

Efter några minuter öppnar du frysen och tar bort isen med en spatel. Det kommer inte att ta någon ansträngning alls. Om det finns områden där isen fortfarande verkar fastna, blöt en trasa i varmt vatten och torka den över aluminiumfolien. När frysen är isfri kan du rengöra den med vit vinäger.

Det här tricket fungerar eftersom aluminiumfolie är en bra värmeledare och hjälper till att sprida den varma temperaturen i kastrullen med vatten i hela frysen, vilket smälter isen snabbare. Sparar tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *