Det finns ett otroligt enkelt sätt att få bort dålig lukt från kläder, och det krävs bara en ingrediens!

Den här produkten är magisk. Den tar enkelt bort obehagliga lukter från kläderna. Och utan att behöva skrubba!

Fuktlukt, mögellukt, svettlukt, matlagningslukt eller röklukt…

Vi har alla varit tvungna att ta itu med detta vanliga problem då och då. Ibland räcker det inte att bara tvätta kläderna i tvättmaskinen för att få bort lukten.
Lyckligtvis finns det många sätt att eliminera lukter och förhindra att de uppstår igen. Ett av dessa är särskilt effektivt och mycket enkelt att genomföra. Det kräver ingen ansträngning från din sida. Lösningen: vit vinäger. Om du känner till vit vinäger för dess förmåga att rengöra nästan allt i huset, vet du nu att det är din nya allierade mot dålig lukt på kläder. Men var försiktig med hur du använder den.

Vi pratar inte om att spraya kläder med vit vinäger. Tricket är ännu enklare! Tillsätt bara vit vinäger direkt i tvättmaskinen. Häll en halv till en hel kopp vinäger i sköljfacket eller direkt i trumman med kläderna. Under tvättcykeln neutraliserar vinägern lukter och mjukar upp tygerna utan att lämna några luktrester.

Om vissa plagg är särskilt luktimpregnerade, t.ex. sportkläder, kan det vara bra att behandla dem före tvätt. Fyll en balja med kallt vatten och tillsätt en kopp vit vinäger. Lägg plaggen i blöt i denna lösning i minst en timme. Vinägern deodoriserar och dödar bakterier som orsakar dålig lukt. Tvätta sedan i tvättmaskinen och kom ihåg att tillsätta den halva koppen vit vinäger.

Ta sedan ut tvätten ur maskinen omedelbart efter tvättcykelns slut och torka kläderna utomhus så långt det är möjligt. Ju snabbare de torkar utomhus, desto mindre sannolikt är det att de kommer att lukta unket. Naturligtvis blir detta svårare på vintern. Vid den här tiden på året ska du komma ihåg att placera ut plaggen på klädstrecket så att de torkar snabbare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *