Detta hemmagjorda recept på kollagenrik gelé är ditt hemliga vapen i kampen mot åldrande!

Kollagen är ett viktigt protein som håller huden fast och elastisk och bidrar till friska leder och ben. Lyckligtvis finns det naturliga sätt att stimulera produktionen, t.ex. genom att äta vissa livsmedel och drycker. Kollagen är ett av de vanligaste proteinerna i människokroppen och spelar en avgörande roll för strukturen i hud, senor, ligament och ben. Med tiden minskar den naturliga produktionen av kollagen och det kan leda till rynkor, slapphet och ledvärk. Det är därför det är viktigt att hitta sätt att stödja produktionen genom kosten. Det finns ett recept som är mycket enkelt att göra hemma, hälsosamt för äldre och uppfriskande.
Vi talar om gelatin, som är lätt att förbereda och hjälper till att bekämpa tidens gång. Gelé har en ingrediens som kallas grenetin. Det härrör från djurben och brosk och ger kroppen en betydande mängd kollagen.

Gelé recept och fördelar

Denna lättgjorda efterrätt stärker naglar, hår och leder. Dessutom är gelatin en rik källa till mineraler, kalcium, magnesium och fosfor. Bäst av allt är att förbereda fruktgelé hemma mycket enkelt. Allt du behöver är följande ingredienser:

  • 500 ml naturlig juice (kan vara apelsin, citron, jordgubbar eller någon annan frukt som du väljer).
  • 3 matskedar gelatinpulver utan smak eller 6 gelatinblad.
  • 2-3 matskedar honung eller sötningsmedel efter smak (valfritt).
  • Färsk frukt i bitar (valfritt)

Steg-för-steg-recept

Det första steget är att fukta gelatinet. Om du använder gelatin i pulverform, lägg de tre matskedarna i 100 ml kallt vatten och låt det stå i cirka 5-10 minuter för att hydrera det. Om du använder gelatinblad ska du blötlägga dem i kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm sedan saften i en liten kastrull på låg värme, utan att koka den.
Tillsätt sedan det utblötta gelatinet och rör om tills det är helt upplöst och inga klumpar finns kvar.
Slutligen, för mer smak och konsistens, lägg den färska frukten i enskilda formar eller en stor geléform. Detta tillför vitaminer och näringsämnen till desserten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *