Nutritionister hävdar att det har vissa fördelar att äta persilja med mat.

Kryddor är dubbeleggade vapen. Om de används på rätt sätt förbättrar de smaken i alla recept. De förbättrar också de organoleptiska egenskaperna hos den mat de används i. Men om man överdriver kan det förstöra vilken maträtt som helst.

Att använda dem sparsamt är en garanti för att njuta av det du äter och samtidigt dra nytta av denna njutning.

Det finns många kryddor som har fördelaktiga egenskaper för kroppen. Folklig visdom uppmärksammar ofta detta genom ordspråk som sedan kan bevisas vetenskapligt. Det finns ett om persilja som kommer att tilltala dem med sådan framförhållning: ”Så persilja i maj och du kommer att ha det året runt”.

Annars kan du hitta den färsk och förpackad i vilken butik som helst. Eftersom den är en av kökets klassiker. Men förutom sin lätt citronsyrade arom och kryddiga touch som förhöjer såser eller kompletterar råa recept, har den andra intressanta egenskaper.
Det är ett gammalt botemedel som har använts i matlagningen sedan medeltiden. Vilket förklarar att det ger: intressanta doser av järn, kalcium, kalium, protein (proportionellt sett mer än spenat) och vitamin A och C.

Det är ett naturligt depurativ som också kan konsumeras i form av te. Smoothies eller kapslar: det innehåller apiol, ett diuretiskt element som också hjälper matsmältningen och hjälper till att förhindra gas och förstoppning.

Sockerkontroll och andra fördelar

Persilja uträttar inte mirakel på egen hand, men den hjälper den fantastiska maskin som människokroppen är att ta hand om sig själv.

Till exempel i blodsockerreglering, särskilt i förebyggandet av typ 2-diabetes: den icke-genetiska. Som vanligtvis uppträder på grund av dåliga matvanor och en stillasittande livsstil. En annan av dess komponenter, myricetin, förhindrar också kognitiv nedgång. Som om inte det vore nog är betakaroten (en antioxidant) bra för en frisk hud och friska ögon och skyddar njurfunktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *