Häll vinägern över äggskalen. Problemet i trädgården kommer snabbt att försvinna

Jag har arbetat med trädgårdsskötsel i flera år och letar alltid efter naturliga sätt att förbättra mina växters tillstånd. Idag skulle jag vilja dela med mig av ett enkelt, men extremt effektivt sätt att använda äggskal doppade med vinäger som ett naturligt gödningsmedel i trädgården.

Varför är äggskal värdefulla för växter?

Äggskal är en rik källa till kalcium och andra mikronäringsämnen som är viktiga för växternas tillväxt. Kalcium bidrar till cellväggarnas styrka, vilket gör växterna friskare och mer motståndskraftiga. Själva skalen bryts dock ned mycket långsamt, så det är värt att använda ett enkelt vinägertrick.

Hur gör man gödningsmedel av snäckskal och vinäger?

Börja med att skörda äggskal. Tvätta och torka dem noggrant för att få bort eventuella proteinrester som kan locka till sig skadedjur. Krossa skalen i små bitar. Du kan använda en mortel och mortelstöt, en mixer eller helt enkelt krossa dem i dina händer.

Lägg de krossade skalen i en behållare och häll alkohol eller äppelcidervinäger över dem. Förhållandet är ungefär 1 del skal till 2 delar vinäger. Låt blandningen stå i några dagar tills den slutar skumma. Reaktionen mellan vinägern och snäckorna frigör kalcium i en form som kan tas upp av växterna. Späd ut den färdiga vätskan 1:10 med vatten. Gödselmedlet är sedan klart för vattning. Det kan appliceras en gång varannan vecka.

Fördelar med att använda vinägerindränkta snäckskal

Det är en naturlig källa till kalcium. Det stärker växternas struktur och förebygger sjukdomar som torrröta i frukttoppar. Metoden är miljövänlig eftersom du använder köksavfall och minimerar avfallet. Dessutom sparar du mycket pengar eftersom du inte behöver köpa dyra kemiska gödningsmedel.

Detta naturliga gödningsmedel är idealiskt för tomater, paprika, gurkor och trädgårds- och krukväxter. Kalcium är särskilt viktigt för fruktplantor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *