Denna fantastiska frukt är rik på protein, bygger upp muskelmassan och stärker skelettet.

Konsumtionen av vissa livsmedel kan ha stora fysiska fördelar för kroppen. Idag talar vi om superfoods, som ger många fördelar för människors hälsa på grund av deras höga näringstäthet. Det finns t.ex. livsmedel som motverkar åldrande och sänker blodsockret, t.ex. gojibär. Andra hjälper till att förbättra det totala kolesterolet eller har antiinflammatoriska egenskaper.
Detta är fallet med katrinplommon, ett livsmedel med många fysiska fördelar för kroppen, särskilt för kvinnor efter 45 års ålder. Faktum är att en studie som publicerades i Journal of Medicinal Food i november 2021 visar dessa fördelar: ”Konsumtion av katrinplommon förbättrar det totala kolesterolet och antioxidantkapaciteten och minskar inflammation hos friska postmenopausala kvinnor”. Och det är just dessa fördelar som vi kommer att fokusera på.

Fördelarna med katrinplommon för kvinnor över 45 år

Denna forskning hävdar att katrinplommon kan öka koncentrationerna av IGF-1, ett protein som ansvarar för att reglera tillväxthormon. De hjälper också till att förhindra osteoporos, öka muskelmassan och modifiera tarmmikrobiotan.
Å andra sidan lyfte studien också fram andra fördelar, till exempel att plommon neutraliserar surheten i pH-värdet. Acidos är ett tillstånd där pH-värdet i blodet sjunker, vilket är ganska dåligt eftersom det kan påverka kroppens organ.

Hur många plommon kan jag äta per dag?

För att genomföra denna studie analyserades friska postmenopausala kvinnor och fördelarna med daglig konsumtion av denna mat observerades. Forskarna fann att konsumtion av 50 gram katrinplommon (5-6 enheter) visade en viss förbättring av hälsoaspekterna.

Fördelar med katrinplommon

Förutom ovanstående erbjuder konsumtionen av sex katrinplommon om dagen många andra fördelar.

  • Katrinplommon hjälper till att minska socker i kosten och gå ner i vikt samtidigt som de skyddar kroppen med sina egenskaper. Detta beror på att det är en mättnadsframkallande frukt.
  • Lösliga fibrer som pektin hjälper till att minska absorptionen av glukos i kosten, vilket främjarlägre blodsockernivåer och förbättrar kroppens svar på insulin.
  • Sorbitol som finns i katrinplommon gör att socker absorberas långsamt och därmed ger bättre kontroll över blodsockernivån .
  • De främjar också tarmhälsan tack vare sina laxerande egenskaper och sin rikedom på fibrer.
  • Få vet att katrinplommon också är rika på järn, vilket hjälper till att förebygga och behandla anemi.
  • En annan fördel för kvinnor över 45 år är att de är rika på koppar, magnesium och vitamin K, som är viktiga för att bibehålla ett friskt och starkt skelett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *