Kalkonsoppa med hemlagade nudlar och grönsaker – ett traditionellt recept fullt av smak

Denna kalkonsoppa med hemlagade nudlar och grönsaker är ett traditionellt recept som värmer och mättar. Tack vare den långa tillagningen av kalkonköttet får soppan en rik och fyllig smak, som kompletteras perfekt av färska grönsaker och mjuka hemlagade nudlar. Tillsatsen av färska örter som persilja och libbsticka ger soppan friskhet och en delikat arom. Denna soppa är inte bara utsökt utan också full av näringsrika ingredienser.

Besök också vår Facebook-grupp , där du hittar bra tips om smakrik mat varje dag.


Kalkonsoppa med hemlagade nudlar och grönsaker


Hur vi går vidare:

  • 2 kalkonvingar, slaktkropp av kalkon, 1 underben
  • 4 lökar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacksrot
  • 1/4 medelstor selleriknöl
  • 1 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 200 g frysta gröna bönor
  • 1,2 liter kalkon- eller kycklingfond (buljong)
  • 50 g mjöl
  • 3 äggulor
  • 320 ml tomatjuice
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 knippe färsk gräslök
  • Salt
  • Hel peppar

Hur vi ska gå tillväga:

1. Rengör och tvätta kalkonköttet. Koka upp det i kallt vatten och tillsätt 1-2 teskedar salt.

2. Samla upp skummet regelbundet.

3. Tillsätt 2 hela lökar och 1 tesked hel peppar. Låt koka på låg värme under lock i 90-100 minuter tills köttet lätt lossnar från benen.

4. Under tiden förbereder du nudlarna: Blanda 50 g mjöl, 3 äggulor och en nypa salt.

5. Knåda i 15 minuter, forma till en boll, linda in i plastfolie och låt vila i 30 minuter.

6. Rulla ut degen till ett mycket tunt ark, rulla och skär till tunna eller bredare nudlar. Sprid ut nudlarna och låt dem torka i 30 minuter.

7. När kalkonen är färdigkokt tar du bort den tillsammans med löken och silar buljongen.

8. Bena ur köttet och skär upp det.

9. Hacka 2 lökar, 2 morötter, 1 palsternacksrot och 1/4 selleri. Tillsätt dem i den silade buljongen och koka i 20 minuter.

10. Hacka paprikorna (röd, gul och grön) och lägg dem tillsammans med de frysta bönorna i buljongen. Låt koka i ytterligare 15 minuter.

11. Tillsätt 1,2 liter buljong och 320 ml tomatjuice. Tillsätt sedan de hemlagade nudlarna och koka i 6 minuter.

12. Tillsätt slutligen hackad persilja och gräslök, rör om och låt stå under locket i 10 minuter.

Nu är det klart!

Bon appetit!

Om du också har ett favoritrecept, berätta gärna om det i vår Facebook-grupp och besök också gruppen , där du hittar massor av bra recept varje dag.


VIDEO GUIDE:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *