Läckra friterade miniostbollar med en syrlig citrontwist och en fruktig syltfyllning.

Bakade miniostbollar med citronzest och fruktsylt

Vad vi behöver:

  • 500 g mjuk keso
  • 2 ägg
  • 50 g socker
  • 300 g vanligt mjöl
  • 1 tsk bikarbonat av soda
  • Vaniljessens
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 tesked gurkmeja (eller hampamjöl)
  • Körsbärs-/bärs-/jordgubbssylt
  • Gräddfil
  • 300 ml olja för fritering

Så här går du tillväga:

1. Lägg 500 g mjuk ostmassa, som du noggrant har tömt på vassle, i en stor skål.

2. Tillsätt två vispade ägg och 50 g socker och blanda.

3. Tillsätt 1 tesked bakpulver, vaniljessens, rivet citronskal och 1 tesked gurkmeja eller hampamjöl om så önskas.

4. Blanda väl och tillsätt sedan 300 g mjöl. Knåda degen ordentligt tills den är lätt elastisk.

5. Låt degen vila i 15 minuter under plastfolie eller en kökshandduk.

6. Forma sedan små bollar på ca 15 g och rulla i mjöl.

7. Stek dem i medelvarm olja tills de är gyllenbruna.

8. Efter fritering, lägg dem på en pappershandduk för att dränera överflödig olja.

9. Servera med färsk gräddfil och sylt efter eget val.

Klart!
Vänner, njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *