Lätt persikofylld filodegsbublanina med yoghurtkräm

Denna lätta persikofyllda filodegsbubbla med yoghurtkräm är den perfekta kombinationen av färsk frukt, fluffig kräm och krispigt bakverk. Varje lager av tunn filodeg, lätt penslad med olja och strösslad med citronskal, skapar en krispig textur som passar vackert ihop med persikorna och den krämiga yoghurt- och gräddfyllningen. Låt oss komma till receptet!

Besök också vår Facebook-grupp , där du hittar bra tips varje dag.


Persikofylld filodegsbubbla med yoghurtkräm

Vad vi kommer att behöva:

  • 12 tunna ark av filodeg
  • 700 g persikokompott
  • 8 ägg
  • 400 g gräddfil
  • 400 g grekisk yoghurt
  • 150 g vanligt mjöl
  • 200 g socker
  • 150 ml olja för att pensla degen
  • Rivet citronskal
  • 50 g socker för att strö på bakplåtspapperet
  • 1 tesked vaniljessens
  • En nypa salt

Hur man går tillväga:

1. Skär persikorna i små bitar och lägg åt sidan.

2. Separera äggvitorna från gulorna. Lägg äggvitorna i en bunke och tillsätt en nypa salt. Vispa tills det börjar bildas styva toppar och tillsätt sedan 100 g socker. Vispa tills sockret lösts upp och en slät, glansig snö bildas.

3. I en annan skål blandar du äggulorna med 100 g socker och vaniljessens tills blandningen börjar bli ljus.

4. Tillsätt mjölet och blanda med en visp tills allt är väl sammansatt.

5. Tillsätt gräddfilen och den grekiska yoghurten och blanda igen tills blandningen är jämn.

6. Vänd sedan gradvis ner de vispade äggvitorna med hjälp av en spatel, rör försiktigt från botten till toppen.

7. När du får en homogen komposition är den klar.

8. Klä en bakplåt (36×25 cm) med bakplåtspapper. Lägg på det första arket med filodeg.

9. Pensla filodegen med olja.

10. Strö över socker och citronskal. Upprepa med ytterligare två degark.

11. Efter den tredje skivan häller du lite av gräddblandningen över degen och lägger på lite av persikorna.

12. Upprepa processen tills du har använt alla 12 degskivorna. Häll den återstående gräddblandningen över det sista deglagret.

13. Grädda i en förvärmd ugn på 180 °C (utan ventilation) i ca 60 minuter, tills kakan är vackert gyllene.

14. Låt kakan svalna efter gräddningen, gärna över natten, och skär den sedan i stora bitar.

Nu är det klart!

Bon appetit!

Om du också har ett favoritrecept, berätta gärna om det i vår Facebook-grupp och besök också gruppen , där du hittar massor av bra recept varje dag.


VIDEO GUIDE:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *